El rugbi és un esport d’equip de contacte, que en la seva modalitat a quinze consta de dos equips amb quinze jugadors cadascun; cada partit consta de dues parts de 40 minuts amb un descans de 10 en mig. Els jugadors lluiten per la possessió de la pilota per aconseguir plantar-la a terra a la zona de marca o d’assaig de l’equip rival, amb una o dues mans i sense deixar-la anar. Aquesta acció suma cinc punts (un assaig) i dona una oportunitat o intent per fer un xut directe entre pals (una transformació) i aconseguir-ne dos més. Igualment, l’equip atacant també pot marcar tres punts xutant la pilota entre els pals del rival, ja sigui amb un xut col·locat (cop de càstig) amb el joc detingut per una falta xiulada per l’àrbitre, o ja sigui amb un xut de sobrebot (un drop) amb el joc en acció en qualsevol moment.

Equips

Sudáfrica

La selecció de rugbi de Sud-àfrica representa el país en les competències de la World Rugby, és governada per la South African Rugby Union (SARU) i existeix des de 1891. Se li sobrenomena els Springboks per la gasela saltarina. El seleccionat sud-africà és considerat un dels millors i més competitius al món del rugbi i un emblema a la mateixa Sud-àfrica, on el rugbi és considerat l’esport nacional.

Sudáfrica

Nova Zelanda

La selecció de rugbi de Nova Zelanda, oficialment anomenada All Blacks, és la selecció oficial de rugbi d’homes representativa de Nova Zelanda

Nova Zelanda

Anglaterra

La selecció de rugbi d’Anglaterra és l’equip representatiu d’Anglaterra a les competicions internacionals. La seva organització està a càrrec de la Rugby Football Union, la qual és membre de la International Rugby Board des de 1890

Anglaterra

Irlanda

La selecció de rugbi d’Irlanda representa l’illa d’Irlanda a les competicions internacionals. Existeix des de 1875 i és organitzada per la Unió de Rugby Futbol d’Irlanda.

Irlanda