El ciclisme és un esport que es practica amb més de dos participants i consisteix en la realització de curses fent l’ús de la bicicleta

Equips

Astana

Astana – Premier Tech és un dels equips ciclistes que més èxits ha aconseguit en la història moderna. Patrocinat per l’Estat del Kazakhstan i la multinacional canadenca Premier Tech, l’equip blau, format per un grup d’atletes integrat per una barreja ideal de joves talentosos i ciclistes amb molta experiència al cim de les seves carreres, està decidit a triomfar a les curses per etapes i en les proves de línia més exigents del circuit.

Astana

Cofidis

Cofidis, Solutions Crèdits (habitualment anomenat només Cofidis) és un equip ciclista professional de França, de categoria UCI WorldTeam. Participa en les carreres de l’UCI WorldTour prenent part també de carreres dels Circuits Continentals UCI (l’europeu principalment).

Cofidis

Movistar

Movistar team és un equip ciclista espanyol de categoria UCI World Team. Participa de l’UCI World Tour i en algunes curses del Circuit Continental.

Va ser fundat el 1980, sota el patrocini de l’empresa d’alumini Reynolds. El 1989 va passar a ser patrocinat pel banc espanyol Banesto, que va deixar de patrocinar l’equip a finals de 2003, prenent el relleu el govern de les Illes Balears. El 2005 va entrar com a copatrocinador el banc francès Caisse d’Épargne, que per a la temporada 2006, va quedar com a únic patrocinador. A partir del 2011, el patrocinador principal passa a ser la companyia telefònica Movistar.

Movistar

Trek-Segafredo

Trek-Segafredo és un equip ciclista nord-americà que participa de l’UCI World Tour així com d’algunes carreres del Circuit Continental.

Va debutar la temporada 2011 amb el nom Leopard-Trek i llicència luxemburguesa i va tenir com a referents en aquell moment els germans ciclistes Andy i Frank Schleck, que després d’haver desenvolupat la seva carrera a l’estructura CSC/Saxo Bank de Bjarne Riis van decidir sumar-se al projecte d’una nova esquadra radicada al país.

Trek-Segafredo