L’atletisme és un esport que agrupa diverses disciplines. La paraula atletisme prové d’una paraula grega que significa lluita, competència, combat o similars.

L’atletisme és un esport que consisteix a córrer en una pista amb obstacles o no per veure qui és el més ràpid

Atletes

Usain Bolt

Usain Bolt és un ex atleta professional jamaiquí. Ostenta onze títols mundials i vuit olímpics com a velocista, a més posseeix els rècords mundials dels 100 i 200 m llisos, i la carrera de relleus 4×100 amb l’equip jamaicà

Usain Bolt

Mo Farah

Mohammed “Mo” Farah és un corredor de fons britànic nascut a Somàlia, campió olímpic, mundial i europeu de 5000 i 10 000 metres. El 2013 se’l va condecorar amb l’Ordre de l’Imperi Britànic i el Knight Bachelor el 2017 per la seva contribució a l’atletisme.

Mo Farah

Olga Kuzenkova

Olga Kuzenkova és una atleta russa, especialista en la prova de llançament de martell, en què ha aconseguit ser campiona olímpica el 2004.

Olga Kuzenkova

Yelena Gadzhíyevna

Yelena Gadzhíyevna Isinbáyeva és una exatleta russa, especialitzada en salt amb perxa, campiona olímpica, del món i europea d’aquesta prova. Ha batut la plusmarca mundial de salt amb perxa femení en un total de 28 ocasions, 15 a l’aire lliure i 13 a pista coberta.

Yelena Gadzhíyevna